Herstfoto’s – vergaderen in het groen

 

Wat boffen wij toch, met zo’n kanjer van een fotograaf! De foto’s van Anna Filak nodigen uit tot vergaderen in het groen – en in deze Herfstige setting natuurlijk ook in het rood, oranje en geel!

Met alle drukte in en om de opstart van onze groene locatie, De Polderij, duiken wij zelf regelmatig het gebied in. Om ons hoofd leeg te maken, knopen door te hakken en inspiratie op te doen. Voor ons werkt dit perfect. Wij komen door bewegend bijeenkomen en vergaderen in de natuur tot vindingrijke oplossingen en doeltreffende beslissingen.

Hoe zit dat nu eigenlijk? Volgens de Attention Restoration Theory van Kaplan and Kaplan (1989) draagt de natuur bij aan cognitief functioneren. Volgens de onderzoekers helpt een omgeving je herstellen als deze voldoet aan vier kenmerken:

  1. de natuurlijke omgeving fascineert je;
  2. de natuur houdt je aandacht vast;
  3. het natuurschoon rijmt met je persoonlijke behoeften en verlangens;
  4. de omgeving stelt je in staat echt afstand te nemen.

Sinds wij op de boerderij wonen, ervaren we deze kenmerken ten top. En deze ervaring willen wij delen met onze toekomstige gasten. Hierbij dus vast een preview met wonderschone Herfstfoto’s (want alleen kijken naar een plaatje van de natuur heeft al effect)!