Eigenwijs Hersen hersteldiner

We hebben echt iets mega spannends gedaan! Voor één van de terugkerende gasten van onze vergaderlocatie, hebben wij eigenhandig een Hersen hersteldiner opgemaakt. Waar wij voor onze seizoensgebonden streekdiners normaal de luxe van Karin, Carlijn of Pien als kok in onze keuken ervaren, was dat dit keer even niet mogelijk. Nu staat Joyce dagelijks in de keuken spraak- en smaakmakende buffetten op te maken, dit is toch even anders. Gelukkig waren onze gasten bijzonder tevreden met onze kookkunsten en zo waren wij. Benieuwd wat we op tafel hebben gezet?

Huisgemaakte smeersels

Om de grote trek na een intensieve werkdag te stillen, serveerden wij een mooi maisstokbrood van Zorgbakkerij Het Blauwe Hek, gepaard met huisgemaakte tomatentapenade en paddenstoelenspread. Een geconcentreerde start want paddenstoelen  bevatten chroom, goed voor je concentratie en verzorging voor je brein.

Vrolijke geit

Een druiven-dragon salade met warme geitenkaas bracht onze gasten in een positieve stemming (vitamine B6). Dat de felgekleurde goudsbloem uit eigen tuin zowel decoratief als eetbaar was, maakt het even spannend voor onze gasten. Wel voor iedereen het proberen waard.

Haantjesgedrag

Een bijproduct van de biologische dubbel-doel kippen van Hoeve Ackerdijk zijn uiteraard ook haantjes. Toen de mannen elkaar het hanenleven zuur gingen maken, heeft de boer ingegrepen en zijn de haantjes bij ons in de coq au vin blanc beland. Nadat Tom de haantjes vakkundig heeft geportioneerd, heeft Joyce er een smaakvolle coq au vin blanc van gemaakt. Onze gasten sloten deze gang, ondanks het relatief late tijdstip, in wakkere toestand en met een uitstekende hersenfunctie af. Dit met dank aan een flinke dosis vitamine B5 en zink.

Kaas met koffie

Dit Hersen hersteldiner op eigen wijze hebben we afgesloten met een zoute zoetigheid bij de koffie. Joyce is groot fan van een befaamde Spaanse tapas, zowel lekker als aperitief, als in de vorm van verrassend hapje bij de koffie. We serveerde Manchego met honing van onze eigen bijtjes en een dun laagje versgemalen biologische Braziliaanse koffie. Opgewekt naar huis want koffie is goed voor de zuurstoftoevoer naar je brein.