Vrije kip = blije kip!

We hebben 5 blije kippen! Ons toompje scharrelt weer lekker buiten.

 

Het is wel wat koud. Daar lijken onze goed gevederde Brahma’s geen last van te hebben. Kleine Madelief was wat afwachtend. Toch zette ook zij uiteindelijk fier haar pootjes in de sneeuw. Super blij dat ze zijn! Lekker rondscharrelen in de vergadertuin, sneeuw ontdekken! Alleen de versnaperingen zijn wat ver te zoeken. We verwennen de dames dus extra met lekkers uit onze keuken. Ook zorgen we voor vers (warm) water iedere dag. Ze komen dus niets tekort.

 

Vossenjacht

We moesten wel het hok versterken. We troffen wat graafsporen aan rond het hok. Ook vonden we verdachte sporen in de sneeuw. Alarmbellen dus! Tom heeft inmiddels een aantal flinke keien ingegraven om te zorgen dat er niet meer gegraven wordt.

Broedse Brahma

De zachtaardige grote kippen van onze buitenlocatie hebben 1 nadeel: ze zijn bijzonder vaak broeds. In de winter worden er niet zo veel eitjes gelegd. Desondanks hebben wij een bloedfanatieke broedse Brahma. Zelf met temperaturen van -9 is zij niet van het nest te krijgen. We hebben ontzag voor deze moederdrift en laten mevrouw dus maar in haar broedse waarde.