Over koffie

We ontvangen natuurlijk verschillende gasten op onze vergaderlocatie en ieder heeft zo zijn eigen koffiegewoontes. Soms is het cultuur, soms is het persoonlijk – Joyce beweert dat zij vaak aan je entree al kan zien hoe je het liefste jouw koffie drinkt. In ieder geval staat vast dat voor veel van onze gasten de vergaderbeleving niet compleet is zonder koffie. We hebben dus besloten om je vooral goede koffie voor te schotelen. 

Single Estate

Met die reden zijn wij ruim anderhalf jaar geleden op zoek gegaan naar koffiebranders in de regio. We zijn blijven hangen bij Single Estate Coffee Roasters, onze koffiebrander uit Maasdijk. Op steenworp afstand van De Polderij zit namelijk niet zomaar een koffiebrander. Single Estate werkt op basis van direct trade – direct in contact met de koffieboer, resulterend in een goede prijs voor goede koffie. Welke zij vervolgens volgens een gestroomlijnd proces branden met aandacht voor de boon. Om kwaliteit te waarborgen, zijn wij hier allemaal persoonlijk opgeleid door onze eigen barista van Single Estate. Waardoor wij voor jou een met liefde en aandacht gemaakte koffie naar je persoonlijke voorkeur serveren.

2 soorten koffie

In de vergaderruimte beschik je over je eigen filterkoffieapparaat. En dat is er niet zomaar eentje. Grootmoeders Moccamaster is het middel geworden in onze zoektocht naar de beste filterkoffie. Het apparaat wordt al sinds 1969 hier in Nederland gefabriceerd. Het geheim is het koperen verwarmingselement. Dit houdt het water consistent tussen de 92 en 96 graden: de perfecte temperatuur voor de perfecte filterkoffie.

Het feest is compleet omdat wij achter de bar de biologische bonen (van Single Estate) vers voor je malen, om deze vervolgens in een luchtdicht blikje met de nodige bereidingstips aan je mee te geven. En zo zet je zelf het perfecte bakje filterkoffie in maar 6 minuten. Troost!