De Polderin over… Het begin


Voor het oog is het nog wat kaal, zo’n begin. Voor Tom en Joyce heeft het al veel kleuren, vormen en smaken. Hier nemen wij je graag in mee. Vanuit De Polderin bezorgen wij je regelmatig ‘inside information’ over De Polderij. Dit keer vertellen Tom en Joyce vanuit het ‘kale begin’: over hun avontuur en over de missie van De Polderij. De Polderin hierna licht al een grote tip van de witte sluier op: dan presenteren wij je, geheel in stijl, de huisstijl.

Tom en Joyce beginnen dus een ‘vergaderboerderij’. Of liever: een locatie voor effectief zakelijk bijeenkomen in het groen. Vanuit de droom om groener te wonen, werken en leven, hebben zij de afgelopen 3 jaar bijzondere locaties bezocht en op gave plannen gebroed. En nu is het echt zo ver: bedrijfsplan geschreven. Boerderij gekocht. Architect ingeschakeld. Verbouwing in het vizier.

De Polderij geeft de ruimte om vanuit de kern te werken.

Vanuit deze missie verbouwen wij onze langgevelboerderij uit 1912 op ecologische wijze. Wij hebben duurzame architect Ralf van Tongeren in de arm genomen om ons hierbij te helpen. Want er is een hoop te doen!

In de oude kaas- en tot voor kort kampeerboerderij in Maassluis richten wij 6 ruimtes helemaal in voor specifieke sessiedoelen. Zo hebben wij straks een speciale brainstormruimte met hoog plafond waar creatieve ideeën letterlijk de ruimte krijgen. In onze besliskamer neem je aan een ronde tafel effectieve beslissingen. Actieplannen (scrum/lean) werk je in onze actieruimte uit op beschrijf- en beplakbaar meubilair. Gebaseerd op literatuuronderzoek naar de invloed van onze omgeving op bijeenkomsten (omgevingspsychologie), kunnen onze gasten dus doeltreffend (samen) werken. Hierover in een latere Polderin meer.

Er volgt dus meer, te beginnen met de onthulling van onze huisstijl! Ook gaan wij dieper in op voor ons belangrijke thema’s zoals omgevingspsychologie, duurzaamheid, (lokaal) ondernemen en de plannen om onze eigen kaas te maken. Bovendien gaat iedere Polderin letterlijk gepaard met een kijkje in onze keuken: hoe staat het met de verbouwing van De Polderij? Te beginnen met deze eerste vlog over de huidige situatie.