22 februari: snoeicursus

Op zaterdagmiddag 22 februari kan je op onze locatie kennismaken met de basisprincipes van fruitbomen snoeien. Proefpluktuin De Plukpolder nodigt je van harte uit om ook mee te doen.

De Plukpolder?

De Plukpolder is onderdeel van een gemeenschappelijke visie voor de Aalkeetbinnenpolder. Met deze gebiedsvisie willen de deelnemende partijen de relatie tussen stad en platteland versterken. Met als doel het natuurschoon van de Aalkeetbinnenpolder interactief, uitnodigend en beter bereikbaar maken voor stedelijke recreanten. Een rijkere biodiversiteit aanbieden in de regio, aantrekkelijker voor mens en dier.

Proefpluktuin

In aanloop naar het grotere plan voor een pluktuin in de Aalkeetbinnenpolder, stellen wij onze vergadertuin beschikbaar als proefpluktuin. De Plukpolder wordt – in het verlengde van onze eetbare tuin – een groene ontmoetingsplek in Maassluis, met veelal eetbare bloemen en kruiden. Marieke Berkhout is actief als tuinvrouw in de tuin van De Polderij. Zij heeft afgelopen jaar haar opleiding biologisch dynamische landbouw afgerond en is voor zichzelf begonnen onder de naam de Mobiele Tuinier. Met veel enthousiasme gaat zij De Plukpolder opzetten en coördineren.

Fruitbomen snoeien

In onze tuin staan verschillende oude laagstam appel- en perenbomen. Bovendien hebben Tom en Joyce het afgelopen jaar – met dank aan hun huwelijkscadeaus – ook nieuwe fruitbomen aangeplant.

Tuinvrouw Marieke Berkhout laat je op 22 februari kennismaken met de basisprincipes van fruitbomen snoeien. Daarna ga je wat je hebt geleerd meteen in de praktijk toepassen. Natuurlijk plukken en drinken we ook weer een kopje plukthee. Er is plaats voor maximaal 10 personen dus meld je snel aan:

  • Wanneer? Zaterdag 22 februari van 14.00 – 16.00.
  • Waar? Bij De Polderij!
  • Hoeveel? Er zijn geen kosten aan verbonden. Je mag een vrijwillige bijdrage aan De Plukpolder doen.
  • Aanmelden? Via marieke@mobieletuinier.nl.