Horecawerk zonde?

 

Na het vertrek van wervelwind Lisanne, start volgende week stagiair Anouk in De Polderij keuken. En we hebben nog een verrassing: Eveline Boers (bekend van Groentemeester Remko Boers), is gestart met een Polderij stage!

 

Stage horeca

Sinds het leermeesterschap van Joyce, creëren we iedere stageperiode een plek voor werkervaring. Het is leuk om jonge mensen op te leiden en ook weer van hen te leren. Zo was Lisanne bezig met de eiwittransitie op school, ook voor ons interessant om te zien hoe het onderwijs hiermee bezig is. Anouk gaat aan de slag met zuivel in haar stageperiode bij ons. En daar kunnen wij wel invulling aan geven!

 

Horecawerk zonde

Ook van Dr. Eveline Boers gaan we ongetwijfeld een hoop leren. Joyce en Eveline stonden samen een ruimte uit te halen in het besef dat een relatief hoog opgeleide ploeg nu de vaat ging doen. Mensen vragen aan Joyce wel eens of zij het niet zonde vindt? Als psycholoog aan het werk in de keuken? Joyce: “Natuurlijk schiet dat weleens door je hoofd. Maar zolang je doet wat je het allerliefste doet, is daar toch niets geks of ‘zonde’ aan?”

Het is heerlijk om te koken en mensen een mooie dag te bezorgen. Dat je daarnaast kan meepraten over de inhoud, is mooi meegenomen. En dat we nu, met de nodige opleidingskennis, onze liefde voor lekker en goed koken met mooie producten uit eigen tuin, bos en streek over kunnen brengen op enthousiaste stagiairs en leerlingen, is een cadeautje! Zo brengen wij de voedseltransitie in de praktijk 💪

Weij Streekproeverij

We leiden Eveline trouwens op om straks aan de slag te gaan in Weij Streekproeverij. Zij gaat hier 2 dagen per week lekkere koffie, taartjes en lunches maken. Als het even kan met verse kruiden, bloemen en groenten uit de tuin van manlief natuurlijk. En dan is er weer een cirkeltje rond 🙂