Tentuinstelling – 24 augustus 2019

Op zaterdag 24 augustus hebben wij een Tentuinstelling op onze buitenlocatie! Met kunst, bijen en een kunstzinnig sportieve fietstocht!

Tentuinstelling

In onze tuin vindt je nu een prachtige expositie van Jeroen Jacobs: Roest in het Groen. De ijzerkunst van Jeroen wordt op 24 augustus een dag vergezeld door kunst van nog 2 kunstenaars: Catherine Pineau en Marieke van Baalen.

Catherine Pineau maakt keramiek sculpturen met uiteenlopende vormen, van gestileerd en herkenbaar tot grillig en organisch. De doorkijkjes in haar werk kunnen je uitnodigen om verder te kijken.

De kunst van Marieke van Baalen zit vol inspiratie uit de natuur en mooie structuren die daar te vinden zijn, zoals boomschorsen, korstmossen, aardelagen, stenen e.d. Zij maakt graag schilderijen met de vier oerelementen: water, aarde, lucht en vuur. Geen verf of kwast komt daar dan aan te pas.

 

Bijen

Onze imker, Wilko Post van BIJDEBUYTEBIJ, neemt je tijdens de tentuinstelling mee in de wereld van deze wonderlijk mooie wezentjes. Ook kan je honing kopen bij Wilko.

 

Fietstocht

Voor de sportievelingen is er vanaf onze buitenlocatie een fietstocht door de polder naar de haven van Maassluis, waarbij je zo even 20 tentuinstellingen bezoekt! Met hedendaagse kunst in mooie tuinen en op bijzondere locaties.

Dit allemaal met dank aan Willy Minderhoud-Poldervaart, initiatiefneemster van deze Tentuinstelling in Maassluis.