Persbericht: Danielle en Michel zouden… In 2020 bij ons gaan trouwen!

De bruiloft van Daniëlle en Michel gaat niet door: ‘Dan maar sparen voor een gouden koets!’

BRON: Indebuurt.nl, 5 mei 2020

13 juni zouden Daniëlle en Michel trouwen en alles was al geregeld: van de jurk tot de locaties en de versiering. En toen was daar corona. Dat betekent: geen bruiloft. Daniëlle vertelt hoe het was om de bruiloft te cancelen en hoe het met ze gaat.

Even terug naar het begin: hoe hebben jullie elkaar ontmoet?

“Nou moet je niet gaan lachen, maar ik heb mijn aanstaande leren kennen in Café Beurs. Dat zegt dus al een beetje wat voor avond het was. We waren een beetje aan het flirten en dansen en ik vroeg zijn telefoonnummer. De volgende dag belden we elkaar meteen op om een date te plannen. Dat is inmiddels 14 jaar geleden.”

Jullie zijn dus al lang samen!

“Ja, ik wilde ook al heel lang trouwen, maar dat aanzoek kwam maar niet! Vorig jaar met Oud en Nieuw waren we 12,5 jaar samen. Ik dacht echt: nu gaat het komen. Maar het kwam wéér niet. Eigenlijk had ik me er al bij neergelegd dat het niet meer ging gebeuren. Maar toen waren we in januari 2019 op wintersport. En boven op de berg vroeg hij me!”

Wanneer zouden jullie gaan trouwen?

We zouden 13 juni 2020 gaan trouwen en al-les was al geregeld. Van locaties tot band en van fotograaf tot versiering. We zaten echt al in de details. De ceremonie zou plaatsvinden in de Polderij in Maassluis en in Vlietzicht zouden we eten en feesten. Gelukkig konden we alles vrij makkelijk verplaatsen naar volgend jaar 12 juni. Alleen de huwelijksreis nog niet, omdat de vluchten nog niet gecanceld zijn. Eigenlijk hopen we dat dat nog wel gebeurt, zodat het hele pakket gewoon naar volgend jaar verplaatst.”

En de jurk?

“De jurk vond ik één van de leukste dingen aan trouwen. Een dag na het aanzoek had ik de afspraak al gepland. Ik zou hem vorige week eigenlijk afpassen. Maar dat stel ik nu uit tot na de coronacrisis. Zodat dat niet op afstand hoeft te gebeuren en dat er mensen meekunnen.”

De nieuwe uitnodiging voor de bruiloft van Daniëlle en Michel. 

Hoe was het voor jullie om te horen dat het niet door kon gaan?

“Ik heb er natuurlijk wel even om moeten janken. Toen Rutte bekend maakte dat alle evenementen tot 1 juni afgelast werden, kwam de hardste klap. We hebben nog een beetje hoop gehouden tot de persconferentie eind april, maar in de aanloop daarnaartoe merkten we al dat het hem niet ging worden. Toen uiteindelijk het hoge woord eruit was voelden we ook wel opluchting: de kogel was door de kerk en we konden alles gaan verzetten. En nu we nog een jaar moeten wachten sparen we gewoon voor een gouden koets, haha!”

En waar kijk je dan het meest naar uit?

“Naar het samenzijn met iedereen. Het vieren van de liefde met iedereen die we liefhebben. Dat iedereen samen is, is op zo’n dag extra speciaal.”