Vers uit eigen tuin

Wat een heerlijk plukseizoen hebben wij achter de rug! Met heel veel vers uit eigen tuin. Waar we nu fijn mee koken en waarvan je ook bij ons kunt kopen. Lees hier wat je zoal eet op onze groene vergaderlocatie. En lees gelijk wat je straks gewoon mee kunt nemen naar huis! 

Te proeven

Courgettes, snijbiet, aardappelen en pompoenen. Een greep uit onze tuinoogst. Tezamen met heel veel eetbare bloemen en kruiden vormen zij de basis van onze gerechten deze maanden. We hebben heerlijke gele courgettesoep gemaakt met parmezaan en pijnboompitjes. Ook de snijbiet op onze wraps gecombineerd met ricotta, munt, salie, knoflook, citroen en tuinerwtjes is mega smaakvol. De pompoenen zijn bijna rijp en gaan in de herfstmaanden de boventoon voeren. Deze week namen we vast een voorproefje met gefrituurde pompoen en pompoen-chocoladerepen.

Te kopen

We kondigden het al aan: we hebben onze eigen pruimenjam gemaakt. We hebben nu 2 soorten: van Reine Claude én Reine Victoria pruimen. Leuk: 2 weken geleden was onze jam al te proeven in feestelijk hippe lunchroom ‘Confetti‘ in Den Haag – trouwens echt een aanrader om een keertje aan te schuiven voor goede koffie met huisgemaakt lekkers.

Zelf zijn we druk bezig om een klein kasje op te knappen waar we de potjes in kwijt kunnen. Daar is dan ook plek voor honing van eigen erf. Onze imker, Wilko, heeft tijdens de Tentuinstelling al de nodige flesjes honing (dichtgemaakt met eigen bijenwas) verkocht en zal ook het kasje aanvullen met verse oogst. Binnenkort volgt trouwens ook nog bramenjam van eigen makelaardij, hier zijn de eerste bestellingen al voor geplaatst!