Zoden aan de Dijk

 

We hielden mei maaivrij, moestuinieren erop los en lunchen nu zonder vlees en vis. Verder worden kleine kippetjes snel groot en hebben we weer prachtige natuurkunst op onze locatie. Nog meer? O ja, Tom ging op de foto, net als Marshall! 

 

 

Moestuinieren

We zijn lekker aan het moestuinieren en Joop blogt er fanatiek over. Van slakken in de sla, tot een muntveld met grote opbrengst, een rijke bonencollectie, uien en look, en een mooi verhaal over samen delen. Joops’ blog is niet alleen vermakelijk, ook handig! Want we blijven leren en ontdekken. Zo heeft het blog bijvoorbeeld geleid tot een bed vol paardenmest (met dank aan de Karperhoeve). Nieuwsgierig naar Joop’s blogs? We publiceren ze op onze Facebookpagina.

 

Mei maaivrij

We hebben mei heerlijk maaivrij gehouden. Onze vergadertuin was dus lekker weelderig en bloemig in mei… en in juni. Want maaien ging niet meer! Met de bosmaaier hebben we op een gegeven moment wat paadjes vrijgemaakt en dat zag er reuze lief uit. Tot de regen viel. Toen zijn alle grashalmen en bloemen ingestort, resulterend in een wat trieste bedoeling. Tom is nu dus fanatiek met de zeis in de weer, wat hem eigenlijk goed uitkomt want dat is hard werken èn genieten!

 

Kuikennieuws

Kleine kippetjes worden heel snel groot! Ons kuikentje vertoont al mooie tekeningen en vindt het heerlijk om onder begeleiding van mama hen Jet de buitenwereld te verkennen. Het is nog te vroeg om met de toom mee te lopen, dat kan vanaf 10 weken. Nu is het nog even oppassen geblazen voor eksters, kraaien en buizerds, alsmede poes Nora.

 

2 fotogenieke heren

Zowel Tom als haan Marshall zijn uitgebreid op de foto gezet. Tom door Amehoela Studio en Marshall door de dames van Femme Photo Factory. Zie foto’s voor resultaat, plaatjes toch?

 

Vegetarisch menu

We hebben de knoop doorgehakt: we hebben een volledig vegetarisch lunchmenu. Joyce gaat dus helemaal los op de Breinkost recepten. Bedenkt nieuwe taarten, salades en soepen, creatief broodbeleg en smaakvolle huisgemaakte spreads, tapenades en pesto. Uiteraard lokaal, van het seizoen en een boost voor je brein! De stap is niet zo groot want groenten hadden al de hoofdrol in onze Breinkost menu’s. Wel past het zo beter voor ons.

 

Proef de Natuur!

Op 4 september kan je in Maassluis de natuur proeven. Samen met nog 3 groene locaties, vieren we Fête de la Nature. Met fiets-speurtocht, streekproducten, rondleidingen, activiteiten en tot besluit een picknick in Maassluise natuurspeeltuin Avonturis.

 

Natuurkunst

We hebben nieuwe natuurkunst op onze locatie. Maassluise kunstenares Marieke van Baalen maakt kunst met de 4 oerelementen: water, aarde, lucht en vuur, zonder verf of kwast. Bewonderen kan nog tot 21 augustus.