De primeur!

7 jaar geleden ontdekten Tom en Joyce een gezamenlijke passie voor natuur, duurzaamheid, groen wonen, en werken en leven vervlechten. Deze passie resulteerde in 2016 in de aankoop van de boerderij in Maassluis waar je vandaag de dag onze vergaderlocatie vindt. Niet iedereen weet dat er nog iets onderliggend is aan dit avontuur: namelijk een gezamenlijke liefde voor… kaas! En die kaas is nu een stap dichterbij gekomen. Want Tom heeft zijn 1e kaasjes gemaakt! 

 

 

Witte meikaas

Een 1e middag kaasmaken heeft geresulteerd in een zachte witte meikaas. Een jong en romig kaasje. Lekker bij, bijvoorbeeld, meiknolletjes! Omdat je meikaas in een paar uur kunt maken, is het een fijne kaas om gewoon eens mee te experimenteren. En dat is goed gelukt. We zijn er nog niet, uiteindelijk gaan we voor een biologische zachte kaas – een uniek Maassluis streekproduct.

Ricotta

Als je kaas maakt, hou je melkwei over. Deze wei wordt gelukkig niet weggegooid, het is namelijk mega voedzaam en daarom bijvoorbeeld nuttig als ingrediënt voor babyvoeding.  Wij hebben er wat anders mee gedaan: we hebben ricotta gemaakt. Omdat we Jerseymelk hebben gebruikt (vers van de tap in Maasland), is hij romig en zoet van smaak. Super lekker in een salade of ovenschotel. Kortom, een geslaagd 1e experiment.