Profi locatie

We gaan als een raket! Want we zijn ons heerlijk aan het ontwikkelen. Met nieuwe concepten, een prachtschuur in aanbouw, een website die beter bij ons past… en een vacature voor een Polderaar met ambitie!

 

 

Geregistreerd partnerschap

Je zou maar… middenin coronatijd een verbintenis met elkaar willen aangaan. En dat dan ook gewoon doen! Wij troffen zomaar 2 hele stoere meiden. Die, wars van de lock down, gewoon voor elkaar gingen! Het werd een bijzondere middag, met alle aandacht voor deze 2. Met na afloop een romantisch verpakte afhaal borrelhap.

 

Knappe zakken

Want afhalen mag! Wij vullen geheel coronaproof dus weer rijkelijk Knappe Zakken met de lekkerste Middag maaltjes. En dat biedt ook voordelen. Zo gaan we helemaal los met allerlei lekkere Breinkost combinaties op je broodjes. Uiteraard huisgemaakt en/of lokaal en biologisch belegd. “Verrassend lekker”, was de reactie van een gezelschap stoere kwekers. Waar wij dan weer helemaal blij van worden, natuurlijk.

 

Spruitenoogst

Breinkost van deze maand is ‘de spruit’. Want deze winterse miniatuurkooltjes doen het goed op onze kleibodem! Een groen veldje in onze moestuin in ruste. En ze doen het ook goed voor je brein. Want ze zijn eiwitrijk – maken je blij en geven je energie, zorgen voor sneller en helderder denken (neurotransmitter threonine) en helpen beter onthouden (mangaan). Wij bereiden ze graag op de kamado, bijvoorbeeld met appels op een spiesje en een mooie kruidenmosterd dressing.

 

Profi serveerpapiertjes

We zijn op allerlei vlakken aan het professionaliseren. Om te beginnen spotten we gelikte serveerpapiertjes en vonden het hoog tijd om onze eigen borrelplankjes hiermee aan te kleden. Omdat het moet (hygiëne), met als dikke plus dat het er mooi uitziet. We balen wel van extra afval. Troosten ons met duurzaam, ongebleekt papier en minder watergebruik (afwas).

 

Natuurijsbaan

Ook hebben we een heuse natuurijsbaan in de tuin! De vloer van de nieuwe schuur is gestort en Tom heeft samen met Albert de hele dag én nacht staan ‘vlinderen’ (verdichten). Tom had er als het ware een babytje bij – hij mocht er ’s nachts 3 keer uit om ons vloertje te verzorgen. Het was de moeite zeker waard, het vloertje ligt er strak bij! Je zou bijna je schaatsen uit het vet halen ⛸

 

Website

Ten slotte is Joyce enthousiast met onze website in de weer. We kregen feedback van 2 bedrijvige marketing en communicatie studenten van het Albeda. Alsmede van ons eigen sociale marketingbureau: Schwung. Met name de sfeer mag meer op de website terugkomen. Omschreven als ‘gezellig, biologisch, levendig, positief, culinair’. We gebruiken dus meer foto’s. En de website bezoeker kan sneller met ons in contact komen. Heb jij nog feedback? Laat je reactie hieronder achter, vinden we leuk!

Werken bij…

 

JA!!! We zijn op zoek naar een gastheer of gastvrouw. En we doen er nog een schepje bovenop: eentje met ambitie om bedrijfsleider te worden! Saskia kon helaas niet bij ons blijven. Wel deelt ze graag hoe zij het bij ons heeft ervaren. 

 

Wat een mooie en fijne plek om te werken, dacht ik meteen toen ik het hekje opende dat leidt naar de Polderij. De kippen liepen rond in de tuin en het geheel straalde een huiselijk gevoel uit. 

Je komt terecht in een warm bad. De werkzaamheden zijn heel divers. In de ochtend ga je met elkaar checken wat voor groepen er zijn en wie er mee lunchen. De taken worden onderling verdeeld. De kaarsen gaan aan en de muziek staat op en de eerste gasten druppelen binnen en verwelkom je met een vers gezette koffie, cappuccino of verse thee.

Mensen zeggen vaak meteen, wat een fijne plek en dat is ook zo. Overal staan mooie boeketten en zelfs op het toilet is het gezellig met een kaarsje aan. Je gaat starten met de vegetarische lunch en alles wordt vers bereid met liefde en aandacht. Brood van het Blauwe Hek, kazen uit de omgeving en veel producten uit eigen tuin. Duurzaamheid staat voorop en niets wordt weggegooid. De tafels worden ingedekt en wacht je tot de gasten komen om dan de verse soep in glaasjes te schenken en de quiche uit de oven te halen. 

Als de gasten hebben gegeten, ruim je alles op en  is het  tijd om met elkaar te lunchen en te genieten van het lekkers wat jij en je collega’s hebben gemaakt. Dan is het tijd om gerechten te gaan maken voor bijvoorbeeld de volgende week en ga je in de gezellige keuken aan de slag. Je wordt echt vrij gelaten en je kan altijd overleggen met Joyce en Tom. Dat is ook zo fijn met werken in de Polderij, je voelt totaal geen werkdruk en alles gaat in harmonie. 

Ik kan alleen maar zeggen dat ik ondanks de korte tijd het geweldig heb gehad. Ik kan het je echt aanbevelen en ik heb meerdere werkgevers gehad, maar Joyce en Tom zijn hele fijne en warme mensen. Staan altijd open voor ideeën en suggesties en samenwerking is top.

 

Groetjes Saskia

 

 

Lijkt het jou ook leuk om met ons te werken? Heb je ervaring in de keuken en/of als gastheer of -vrouw? Wil je ook nog eens graag doorgroeien naar een functie als bedrijfsleider? Bel of mail ons en we vertellen je graag meer over onze vacature!

 

solliciteer nu