Plons!

 

 

Sinds we hier onze vergaderlocatie hebben, horen we een ‘PLONS!’ als we achterin de tuin aan het werk zijn. Wat zou dat toch zijn? 

 

Een steen die in het water valt? Of een tak? Een vis in de sloot? Eenden? Het was lange tijd een raadsel. In de zomer van 2019 heeft Joop het raadsel opgelost: “Een gigantische schildpad!”, zei hij. Ja, ja, en nu bewijs! Daar is Tom dan weer in geslaagd (zie foto’s). Deze groene vriend huist dus al enige tijd in onze sloot. Katten, kippen, schildpadden, het wordt een heuse beestenboel hier – bijna boerderij waardig 🙂

 

Droevig kuikennieuws

Het ging hartstikke goed met kuikentje Katrien. Voorzichtig lieten we kuiken en kloek naar buiten, waar zij in beginsel op enige afstand bleven van de rest van de toom. Na een ruime week, liet mamakip haar kuikentje steeds meer los. Dat bleek niet zo’n goed idee want de rest was er nog niet helemaal klaar voor. Op een ochtend troffen we Katrien flink verwond in het hok aan. Aangeslagen hebben we ons kuikentje verzorgd. Inmiddels verblijft en slaapt ze al een tijdje bij ons in huis en voor de deur. Ze gaat het redden, eet goed, is actief en geneest. We houden haar nog even bij ons tot ze groot en sterk genoeg is.

Bijkomend voordeel is dat we nu fijn mogen knuffelen met ons kleinste kippetje.

 

Tuinbonenoogst

Uit de tuin oogsten we inmiddels sla, aalbessen, frambozen, uien en tuinbonen. Ook de 1e courgette is al geoogst! Maar over die tuinbonen hè, nou, daarover was nogal wat van doen… Joop kondigde met veel bombarie aan dat zijn bonen geoogst konden worden. Daar speelden we handig op in met een mooi diner in aantocht. We bedachten een tuinbonenspread en een bruschetta met tuinbonen. Al pellend ontdekten we dat er bar weinig overbleef van de flinke bomen afkomstig van de gigantische planten uit ons moestuintje. De spread is dus een tuinerwtenspread geworden. De bruschetta hebben we wel kunnen opmaken met kanjers van groene tuinbonen.

Is dit dan alle arbeid, liefde en ruimte waard? Dubbel en dwars. Want niets zo mooi om aan tafel te kunnen vertellen dat alles huisgemaakt is en dat een deel van de ingrediënten ook zelf gepland, verzorgd en geoogst is!

 

Diners, borrels en workshops

Ook hier heeft het flink gebruist in juli. Want het mocht weer! En wat is hiervan genoten. Uiteraard op 1.5 meter en gelukkig zonder gekkigheid. Er is volop gedineerd op ons terras (zie foto’s voor smaakvolle Breinkost). Ook heeft Joyce wekelijks Brein borrels (= een kookworkshop borrelhappen maken) verzorgd. Dit begint meestal wat aarzelend en eindigt altijd in veel hilariteit en smakelijk gesmikkel.

Vacature schoonmaak

Onze geliefde schoonmaakkracht gaat ons na 3 gelukkige jaren helaas verlaten. We hebben dus een vacature. En iedereen is welkom. Ongeacht opleiding of ervaring, met liefde voor natuur en duurzaamheid, plezier in schoonmaken en oog voor detail.

 

Delen = Lief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *