Een vrijgezel die gaat pas slapen…

Een trotse vrijgezel paradeert door de vergadertuin. Want de kippetjes laten haan Marshall een dikke maand aan zijn lot over.

 

Rui
In legstaking, scharrelden Jet, Anne-Marie, Pluim en Kato nog wel vrolijk met Marshall rond. Na wat onderzoek bleken ze in de rui. In die periode leggen kippen soms even geen eieren. Het leek wel of zij daarna de schade wilden inhalen.

 

Broeds

Direct na de rui werden de dames namelijk broeds! Eerst 1 kip, toen 2 en op een gegeven moment 3 tegelijk! De broed heeft helaas onze Anne-Marie het leven gekost. In deze periode broeden de kippen dag en nacht, ze eten slecht en zijn verzwakt. Daar komt bij dat wij maar 2 legkasten hebben en die worden bezet door de broedse dames. Dan is een andere kip soms genoodzaakt om ‘erbij’ te leggen en kan er venijnig gepikt worden. Hier is Anne-Marie helaas slachtoffer van geworden.

Intussen paradeert Marshall trots, doch eenzaam door de vergadertuin. ’s Nachts zit hij alleen op stok, tot diep in de nacht de sterren te tellen 😉

Van de broed af

Geschrokken door de hele situatie met Anne-Marie, helpen wij Jet, Kato en Pluim 1 voor 1 van de broed af. Door ze in een aparte ren/nachthok te zetten waar ze niet kunnen broeden. Na 2 weken scharrelen de 3 dames eindelijk weer rond in de tuin van onze vergaderlocatie. Onder begeleiding van een stralende Marshall.