Lentekriebels

 

We hebben jeuk! Jeukende groene vingers want de Lente is begonnen! April doet wat ie wil en dit jaar doet ie dat met sneeuw. Witte vlokjes bij het Paasontbijt. Hagel op de pruimenbloesems. En lage temperaturen voor onze nieuwe kruidenplantjes. Toch jeukt het. En dus werken we heerlijk buiten aan een groene, bloemrijke en eetbare vergadertuin.

 

Nieuwe kruiden

We hebben onze kruidenspiraal dit jaar opnieuw beplant. Er zat een hoop ‘hout’ in, sommige kruiden waren gaan woekeren en anderen redden het maar niet. Tijd voor vernieuwing en dat zorgt voor een heerlijke frisse blik, wat de zin om te koken voedt! Het is wel een uitdaging om ons kippenvolk uit de buurt van de jonge plantjes te houden. Ze lusten de kruiden niet graag. Wel vinden ze het heerlijk om hun parmantige achterwerk op het ontspruitende keukenkruid te planten.

 

Groente en fruit

We zijn in de nog frisse Lente flink aan het voorzaaien geslagen. In onze kas hebben we onder meer bonen, sla en een flinke dosis eetbare bloemen voorgezaaid. Een deel staat al in de volle grond en de rest volgt op de voet. Dat het nog even ging hagelen, hadden we niet voorzien. Uit voorzorg heeft Tom liefdevol de kleine slaplantjes afgedekt. Ze schijnen er gewoon tegen te kunnen en toch voelde het goed om ze een beetje te helpen. Onze fruitbomen hebben het helaas moeilijker gehad. We rekenen dus op een wat magere fruitoogst dit jaar.

Tulpen

De kleurrijke tulpen die als paddenstoelen uit de grond schieten, vrolijken de tuin goed op! Super veelzijdig deze schone bloemen op ranke stelen. We verwerken de eetbare bloemblaadjes graag in onze Breinkost. Voor de kleur én smaak: een verrassende zoete toevoeging aan, bijvoorbeeld frisse lentesalades. Ook sieren bossen met al dan niet eetbare tulpen al weken de vergaderruimtes.

 

Tent

Niet alleen wij kregen de Lentekriebels, ook onze gasten zoeken de vergadertuin weer enthousiast op. We ontvangen zo nu en dan al een groep, voor trainingsdoeleinden bijvoorbeeld. Zo ontstond de vraag voor gebruik van onze buitenruimte. Reden om onze tent weer op te zetten. Een topidee, nu de terrassen vanaf volgende week ook deels open mogen. Wie weet, vieren we dit jaar nog een keer een mooi feest op onze buitenlocatie!