Toveren met Kleuren

 

Het menselijke oog kan miljoenen kleuren waarnemen. De schilderijen van Daphne Verheijke zijn geïnspireerd door de natuur. Vooral water en licht heeft haar fascinatie.

 

Imposant en vol emotie

Daphne werkt groots. Haar werken zijn imposant en nemen je mee op reis. Door emoties, reflecties, ruimte en natuur. Haar werk wordt vergeleken met Monet. Impressionistisch en geladen met ervaringen en emotie. De doeken lijken eerst abstract. Maar wie de tijd neemt, ziet realistische landschappen, spiegelingen en wolkenluchten.

 

Eigen verf

Daphne legt zich toe op het gebruik van duurzame en natuurlijke verf. Zij gebruikt haar eigen temperaverf, bijenwas, olieverf en natuurlijke verdunners. Zij boetseert de verf en mengt deze op het doek. Op zoek naar een evenwicht en kleurdiepte. Structuur en gelaagdheid. Wat moet leiden tot een evenwichtig resultaat.

Daphne Verheijke volgde tussen 1985 en 1990 de Rietveld Academie, richting schilderen, vrije grafiek. “De weerspiegeling van de stadslichten in het water, de hemel die rozeblauw kleurt, de zilverblauwe twinkeling door de schittering van de zon op de zee. De gouden gloed weerkaatst langs de ramen door jouw oog. Misschien geen antwoorden op levensvragen, maar het bestaan dragelijker maken door de verrassende schoonheid die het mysterie van het leven benadrukken.”

 

Expositie

Daphne exposeert op onze locatie tot 20 augustus 2022. Wil je het werk van Daphne komen bewonderen? Stem je bezoek even af in verband met aanwezigheid van andere gasten in onze vergaderruimtes.