Gospel in de tuin


 
Op zaterdagmiddag wordt er door vrijwilligers altijd met veel plezier in onze vergadertuin gewerkt. Zo ook afgelopen 2 november. Alleen dit keer niet met 2 of 3 enthousiastelingen, er waren er wel 30!
 

Gospel in de tuin

Vlak na de zomerse Tentuinstelling kregen wij een bijzondere vraag. Kees van der Kooij, van Groenst hoveniers, benaderde ons met het idee om tijdens het jaarlijkse teamuitje van zijn koor The New Life Singers te komen helpen in onze tuin. Dat vonden wij fantastisch. Tuinvrouw Marieke van proefpluktuin ‘De Plukpolder’ maakte samen met tuinman Remko een lijst met tuiniertaken. De middag zelf deelden zij op in 2 rondes, ze schreven de taken op kleine briefjes en husselden deze in een hoge hoed. Zo werd het gospelkoor uit Schiedam eens op een andere manier ingedeeld dan op stemgeluid. En daarmee hebben ze ook nog eens een topprestatie geleverd!

Zij leve hoog

Er werd fanatiek blad verzameld, knoflook en tulpenbollen gingen de grond in, aardbeistekken werden opgepot en er werd enthousiast gesnoeid waardoor een dynamische takkenril ontstond. Tijdens de time-out halverwege werd een heus verrassingsconcert ingezet voor de jarige Joyce: “Lang zal ze leven” met een toegift van “Zij leve hoog” en tuinvrouw Marieke greep haar kans om haar duurzame confetti voor het eerst uit te proberen.

De boze weersvoorspellingen maakten de dag wel spannend maar gelukkig konden we de lijst met binnenklusjes in de hoge hoed laten. Want de meeste tuinierenergie haal je toch uit de buitenlucht!

 

Tuinieren in De Plukpolder

Ook zin om te tuinieren? Tuinvrijwilligers zijn welkom op zaterdagmiddagen, neem contact op via info@depolderij.nl.