Madelief in de boom

 

Madelief blijkt en blijft – in vergelijking met de andere dames in onze tuin – een wat vreemde vogel in de vergadertuin. 

 

Waar de meeste kippen zich graag lekker in de aarde of de houtsnippers graven (zij nemen een ‘stofbad’ om hun veren te onderhouden en parasieten te verwijderen), zoekt ons Madeliefje liever de hoogte op. Zij is met enige regelmaat te vinden in 1 van de bomen in de vergadertuin. Geen zorgen, je kan nog steeds veilig vergaderen onder de bomen in onze tuin: de vijg bij de ingang is haar favoriet.

 

Veilig

Gezien Madelief nog niet helemaal in het gezelschap is opgenomen, is haar voorliefde voor bomen lang zo gek nog niet. In de natuur zitten kippen ’s nachts namelijk het liefst hoog in een boom zodat ze veilig zijn voor roofdieren.

 

Bloedluis

’s Nachts gaat Madelief toch het liefst met de rest van de toom op stok. Wat de ‘roofdieren theorie’ dan toch wat onderuit haalt, want we hadden afgelopen maand last van bloedluis.  Tom heeft, gewapend met een stoomreiniger en een legertje roofmijt, de luizen vakkundig bestreden. Hiervoor moest hij (ja, Tom) in zijn geheel het kippenhok in – de foto’s van dit tafereel ontbreken helaas. De missie lijkt gelukkig geslaagd: de mijten hebben vooralsnog gewonnen!