Breinkost thuisrecept: zijdezacht soepje

Speciaal voor alle thuiswerkers verstrekken wij de komende tijd maandelijks een Breinkost recept. Zodat je ook thuis met optimale hersenactiviteit een productieve dag beleeft!

Dit is voorlopig de laatste voor thuis. Want na 1 juni is onze Breinkost weer hier, op De Polderij, te genieten!
   

Tuinertwen-muntsoep

Dit zijdezachte soepje past helemaal in het seizoen. Wij experimenteren in onze vergadertuin dit jaar voor het eerst met tuinerwtjes en dat is natuurlijk nóg leuker! Al moeten we nog wel even wachten tot de oogst… De stokspekbonen op de achtergrond gaan harder 😀

Breinkost

Peulvruchten zijn rijk aan eiwitten, deze geven energie en maken je blij. Ook bevatten ze ijzer en chroom, voor je geheugen, concentratie en de verzorging van je hersenen.

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalotje (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (gesnipperd)
  • 500 gr tuinerwten (vers! of diepvries – deze niet eerst ontdooien)
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 ml (soja)room
  • 1 lente-uitje (in ringen)
  • 0,5 bosje verse munt (fijngehakt)

 

Bereiding

  • Stap 1: fruit het sjalotje in een beetje olijfolie.
  • Stap 2: voeg de knoflook toe en fruit nog eventjes.
  • Stap 3: voeg de tuinerwtjes, bouillon en room toe en kook de erwten in circa 3 minuten gaar (bij verse erwtjes wat langer koken: 5-7 minuten).
  • Stap 4: pureer de soep glad en zacht.
  • Stap 5: breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.
  • Stap 6: bestrooi met het lente-uitje en de verse munt.