Opening Weij Bar

In mei gaat het gebeuren: Weij Bar opent haar deuren! Voor een spontane picknick in de Weij, hoef je straks alleen nog maar naar Maassluis. We zijn druk bezig met de laatste loodjes. En dat geldt ook voor De Polderin. Want De Polderin is zwanger! En stapt er dus even uit. Om na de zomer met vers nieuws uit de polder terug te komen. In de tussentijd blijf je op de hoogte via onze sociale media kanalen. Voor nu hebben we nog een volle nieuwsbrief als uitbrander. Dus kom, De Polderin!

 

 

Weij opent 20 mei!

Misschien heb je het al gezien: een prachtig houten bord kondigt de komst van Weij aan. Met basale informatie voor de nieuwsgierige voorbijganger en met een verwijzing naar waar je Weij online kunt volgen. Maatwerk Autisme heeft dit stukje vakmanschap voor ons gemaakt, wij zijn superblij!

Wat zijn die ontwikkelingen dan? Nou! We zijn druk in de weer met het inrichten van Weij Bar. Omdat Weij Bar een groene uitspanning wordt, met de nadruk op buiten, investeren we in nieuwe apparatuur voor De Polderij, en krijgt Weij het goede goed van De Polderij. We hebben al een nieuwe koffiemachine en koelingen. We zoeken nog een mooie tweedehands oven, een kleine horecavaatwasser en de nodige details voor de aankleding. Ondertussen heeft Tom samen met Albert de vloer gelegd, is de Weij Bar voorzien van elektra en wordt binnenkort het water aangesloten.

Met de gemeente hebben we afgesproken dat we een mooie picknickplaats mogen creëren. En dat inspireert…!

 

Picknick in de Weij

Wat een te gek, gaaf idee: een picknick in de polder! Of in de Weij 😉 Nadat je de Weij Bar hebt bezocht voor wat lekker lokaals, zoek je een plekje in de zon of (half)schaduw om het te genieten. Wat er precies op het menu komt? Daar leggen we in mei een ei over.

Voor nu is het goed om te weten dat je al vanaf 20 mei bij Weij Bar terecht kunt. Op vrijdag, zaterdag en zondag. Tot mei, bij Weij! 😎

Vlaardingsedijk 5, Maassluis (oude ijsbaan)

Opening 20 mei

Als trouwe lezer ben je uiteraard van harte welkom bij de opening van Weij op 20 mei. Vanaf 12u kan je bij ons terecht voor een kopje koffie met huisgemaakt lekkers. De dag erna, op 21 mei, opent Weij het picknickseizoen!

 

Doe Mee markt

Vandaag, op 1 mei, staat Weij op de Doe Mee markt in Theater Koningshof. SamenzijnwijMaassluis organiseert de markt voor iedereen die kennis wil maken met cultuur, sport en welzijn uit Maassluis. Het wordt een leuke dag met activiteiten voor jong en oud: van  pannenkoeken eten, tot je hersens laten kraken, van muziek genieten, dansen, breien of een potje voetbal. De toegang is gratis. Bij de kraam van Weij maak je kennis met het voedselbos, de zelfoogsttuin en de streekproeverij. Ook kan je jouw bomenkennis bij ons testen. Doe jij mee aan de bomenquiz? De grootste bomenkenner wint een prijs!

Bij Weij

De afgelopen maand hebben wij 2 kanjers mogen aanstellen bij Weij: Mila en Andrea worden echte Weij-gezichten. Ook onze bekende Polderaars: Ilse, Mira, Yaël en Nathalie, zullen zo nu en dan een kopje koffie voor je zetten. We vinden het nog steeds hartstikke leuk om nieuwe mensen te ontmoeten voor Weij Bar. Dus ken je iemand, of lijkt het jou te gek om onze gasten een warme, groene en culinaire ervaring te geven? Deel onze horeca vacature, mail naar info@depolderij.nl of bel ons via 010-3112284.

 

Leermeester

Joyce is – met oog op Weij – zich aan het opleiden als Leermeester. Onder meer voor een stage of leerwerkplek als kok, gastheer en gastvrouw. Want Weij wordt een springplank voor jong en oud. Met mogelijkheid om te leren en te werken, te herintreden of lekker als vrijwilliger aan de slag te gaan. Thijs heeft alvast mogen proeven van een stageplaats bij De Polderij. En hij vindt het leuk om te delen hoe hij zijn stagedag heeft beleefd.

 

De stagedag van Thijs

Dinsdag was het zover en mocht ik beginnen bij De Polderij met de stage. Om te beginnen mocht ik eiersalade klaarmaken, daarna heb ik paddenstoelen gesneden zodat die in de soep konden. Mira houdt ervan om elke week weer een nieuw recept toe te passen als het gaat om eten koken, dus had ik een klassiek humus recept uit Jeruzalem gevonden waar ik en Mira wat aanpassingen aan hadden gebracht om zo een uniek recept te maken. Ik ging met de hele familie van Tom en Joyce lunchen wat heel gezellig was.

 

Crowdfunding laatste loodjes

Nog maar 12%! De teller staat nu op: €176.500. Daarmee bereiken wij ruim 88% van ons doelbedrag van €200.000. Wat gaan we daar eigenlijk mee doen? De crowdfunding is bestemd voor de bio-based verbouwing en inrichting van Weij Streekproeverij. Wij verwachten in 2025 de deuren van Weij Streekproeverij te openen. Mede met dank aan het vertrouwen van, nu al, 22 duurzame crowdfunders. Wij betalen hen binnen 5 jaar terug, met 4% rente en een toffe Weij-beleving zoals een lunch, overnachting of oogstabonnement.

De Polderij bloeit op

Het gaat lekker bij De Polderij. Na een vrij rustige winter – met volop gelegenheid om iedereen in te werken, de keuken te herinrichten (Tom en Joyce zoeken zich een ongeluk!) en mooie recepten te bedenken – barst het in april los. Joyce maakt, al uitdijend, de hele dag offertes op. Tom maakt met een noodvaart de laatste klusjes in en om onze groene locatie af. In de tussentijd staat een enthousiast team te popelen om je een mooie bijeenkomst te bezorgen. En dat is stevig aanpoten want in april ontvingen wij 2-3 groepen per dag. Wat fijn dat er weer lekker buiten de deur vergaderd wordt! Dat kan natuurlijk bij ons binnen, of je geniet van de vergadertuin buiten: de stoelen zijn weer schoon, het terras is opgebouwd en alles staat in bloei 🌷

 

Delta Hotel

Wat ook bloeit, is onze samenwerking met het Delta Hotel. Wij hebben in dit nautische hotel een duurzame en maatschappelijke partner gevonden. Ideaal voor gasten die 2 of meer dagen bij ons de ruimte nemen. We zijn hier zo blij mee omdat de principes van het Delta Hotel naadloos aansluiten op de onze. Daarmee is jouw duurzame beleving gewaarborgd, ook als je lekker in je bedje ligt bij te komen van jouw ervaringen bij De Polderij. Het Delta Hotel heeft de samenwerking direct bezegeld met een managementdag op De Polderij. De liefde is wederzijds!

 

Gratis de ruimte!

Heb jij in 2023 voor een bijzonder maatschappelijk of duurzaam initiatief van jouw ANBI een vergaderlocatie nodig? Je kan je nog aanmelden voor een dag(deel) gratis de ruimte:

 Wilde Kruidencursus zomer

Na een (succes)volle voorjaarscursus, start Janneke van Ruijven op 17 juni een nieuwe Wilde Kruidencursus. De cursus is dynamisch, leerzaam en erg leuk. Dat is te zien aan de inschrijvingen, het gaat hard! Janneke heeft nog maar 3 plekjes vrij. Wil je meer weten en/of meedoen? Hier vind je meer informatie.

 

Tot over een paar maanden!

De Polderin zegt: tot ziens 🤗

In de tussentijd volg je ons op:

 

Instagram  LinkedIn en Facebook

Meedoen?

We krijgen regelmatig de vraag of en hoe je mee kan doen. Dat vinden we te gek want de maatschappelijke component staat centraal bij Weij. Weij is ook van jou. Hoe? Je kan oogstgenoot worden, meehelpen als vrijwilliger en je kan Weij crowdfunden.

  1. Wordt oogstgenoot: van mei tot oktober zelf je groenten oogsten. Vers, lokaal en met liefde grootgebracht. Je kan je nu al inschrijven om in mei 2023 oogstgenoot te worden: www.degroentemeester.nl.
  2. Werk mee als vrijwilliger: we gaan met een enthousiaste groep vrijwilligers samen aan de slag in de zelfoogsttuin en in het voedselbos. Voor iedereen die het heerlijk vindt om lekker met de handen in de aarde te werken.
  3. Investeer als crowdfunder: we zetten Weij, net als De Polderij, deels op met crowdfunding. Dit houdt in dat wij aan de ‘crowd’, de mensen, vragen om financieel te investeren in Weij. Dat is gaaf, want je draagt bij aan een bijzondere plek. Je ontvangt 4 % rente op je investering. Je krijgt een cadeau in de vorm van een echte Weij-ervaring (denk aan een lunch, een oogstabonnement of een overnachting in een natuurhuisje). En je kan, naast de rente, zelfs voor een stukje in de winst delen.